Utiliteitsbouw – Bedrijfsgebouw XL Company te Uden
Opdrachtgever: 
XL Company
Start ontwerp: 
december 2016
Oplevering:
december 2017

BVO bedrijfsgebouw:
1950 m²

Aard van opdracht:
locatieanalyse en ontwerp
Uitvoerende aannemer
nader te bepalen

Omschrijving:
In Uden is XL Company gevestigd. Zij zijn gehuisvest in een groot imposant zwart pand. Studio SBA werd benaderd omdat dit bedrijf kantoorruimte en bedrijfsruimte te kort kwam. De opdracht was helder: het kantoor moet in de lijn van het bestaande pand ontworpen worden, maar wel vernieuwend zijn. Studio SBA kreeg voor het ontwerpen van de kantoorruimte alle creatieve vrijheid. Omdat XL Company dagelijks op creatieve wijze bezig is met bedenken, ontdekken, ontwikkelen en ontwerpen van interieur, zaten Studio SBA en de opdrachtgever snel op één lijn over het ontwerp en gebruik van materialen. Het bedrijfspand is vrij massief. Studio SBA heeft ervoor gekozen om grote raampartijen met hout en aluminium omlijsting in het ontwerp te verwerken. Hierdoor ontstaat er binnen een prettige werkplek door natuurlijk licht en breekt de raampartij het massale van het achterliggende pand.