Bijgebouwen – Vlaamse schuur te Zeeland (Noord Brabant)
Opdrachtgever:
particuliere opdrachtgever
Start ontwerp:
januari 2014
Oplevering:
juli 2015
BVO:
155 m²
Aard van opdracht:
locatieanalyse, ontwerp, omgevingsvergunning, werktekeningen
Uitvoerende aannemer:
Martens Realisatie

Omschrijving:
De Vlaamse schuur is een langsdeelschuur die je veel ziet in Noordwest-Brabant. Maar dit schuurtype komt óók voor ten oosten van Uden, oftewel: in de gemeente Landerd. Althans, voorheen. Tegenwoordig zie je ze nog zelden. Een gemis voor het landschap, zo vond onze opdrachtgever. Daarom maakten we een mooi ontwerp van een authentieke Vlaamse schuur, met traditionele houten verbindingen. Zelfs opgebouwd volgens de gebruikelijke methoden. Wat direct opvalt, is de inspringende toegangsdeur, waar vroeger de oogst werd opgetast.

De eerste schets had een wat geslotener karakter met meer glooiingen in het dak.
Deze schuur is onderdeel van de Brabantse hoeve.