Woningbouw – Woonhuis centrum Uden 
Opdrachtgever:
particuliere opdrachtgever
Start ontwerp:
april 2013
Oplevering:
juli 2014
BVO:
300 m²
Aard van opdracht:
ontwerp, omgevingsvergunning, aanbesteding, werktekeningen
Uitvoerende aannemer:
Aannemingsbedrijf Cornelissen B.V.

Omschrijving:
Waarom upgraden als je ook iets nieuws neer kunt zetten? Na een goed overleg met de klant, kwamen we tot de conclusie dat nieuwbouw beter was dan verbouw. Een belangrijk aspect was de ruimte; het moet kleinschalig ogen en toch ruimtelijk voelen. Wat goed is gelukt, dankzij een slim ontwerp. En de materialen? De gevel is opgetrokken uit clickbrick-stenen die duurzaam geproduceerd worden volgens het cradle-to-cradle-principe. Dit was een zwaarwegende wens van de opdrachtgever. Het huis is dan ook uiterst duurzaam geworden.